Trainingen en diensten

Hieronder volgen een aantal opties van trainingen en diensten die ik aanbied. 

 

Online introductietraining herstelgericht werken:

In de training leer je wat herstelgericht werken is en wat het voor jou school of organisatie kan betekenen. Je leert over het gebruik van cirkels (kringgesprekken) en hoe je deze kunt inzetten voor het versterken van relaties en verbinding binnen je klas of organisatie. Daarnaast gaan we oefenen met herstelgerichte vragen, deze vragen kunnen je helpen bij het oplossen van conflicten. Het is een interactieve training waarin we met elkaar in gesprek gaan over herstelgericht werken en hoe dit in jou setting toegepast kan worden. De training vindt online plaats via Zoom. Je kunt je inschrijven door op de trainingsdatum te klikken. Klik hier voor meer informatie over herstelgericht werken. 

Duur: 2 uur

Tarief: GRATIS

Trainingsdata:

Basiscursus herstelgericht werken/Basic Restorative Practices:

Internationaal erkend, gecertificeerd vanuit International Institute for Restorative Practices (IIRP)

Duur: 16 of 32 uur

Zowel online als offline mogelijk 

Trainingsdata:

Cursus deel 1 (verdeeld over 4 middagen):

 • Dag 1, maandag 10 mei, 16:00 – 20:00
 • Dag 2, maandag 17 mei, 16:00 – 20:00 
 • Dag 3, dinsdag 25 mei, 16:00 – 20:00
 • Dag 4, maandag 31 mei, 16:00 -20:00 

Voor meer informatie en inschrijven klik hier.

 • Deel 1 (16 uur): Inleiding in herstelgericht werken en effectief gebruik van cirkels/Introduction to Restorative Practices and Using Circles Effectively

  Vanaf de eerste dag leer je strategieën die dagelijks kunnen worden ingezet. Je leert om zowel sturend als ondersteund te zijn en oefent met het inzetten van directe feedback en het stellen van herstelgerichte vragen. Je leert effectieve methoden om conflicten op te lossen. 

  De tweede dag is volledig gericht op het leiden van cirkels (kringgesprekken). Cirkels kunnen zowel proactief als reactief worden ingezet: om relaties op te bouwen of te herstellen. Tijdens de training krijg je de gelegenheid om te oefenen met het leiden van cirkels. Na deze dag ben je bereid om je eerste cirkels uit te voeren binnen je eigen setting. 

 • Deel 2 (16 uur): Herstel conferenties begeleiden/Facilitating Restorative Conferences

  Effectief reageren op conflicten, wangedrag en leed is kenmerkend voor herstelgericht werken. Tijdens deze twee dagen leer je alle stappen die nodig zijn om een formele herstelconferentie goed voor te bereiden en te kunnen leiden. Herstelconferenties kunnen worden ingezet bij serieuze incidenten als racisme, pesterijen, vandalisme en andere overtredingen. 

  Implementatie herstelgericht werken:

  De trainingen over herstelgericht werken zijn vaak heel inspirerend. De manier van werken spreekt veel mensen binnen het onderwijs aan en dat is ontzettend leuk om te zien. Om naar aanleiding van de trainingen het schoolklimaat te veranderen op een succesvolle en duurzame manier is echter erg lastig. Leren werken met herstelgericht werken heeft tijd nodig en gaat met vallen en opstaan. Ik begeleid daarom scholen bij het implementeren van herstelgericht werken. Ik kom voor langere tijd binnen het team werken, mogelijk in combinatie met andere taken als trajectbegeleider. Ik kijk mee in de klassen, ondersteun de docenten/leerkrachten en biedt intervisie. Door de Master of Science in Restorative Practices (herstelgericht werken) ken ik de ins en outs van herstelgericht werken en kan ik scholen helpen bij het maken van een duurzame verandering en de focus te houden op herstelgericht werken.  

  Duur: in overleg